ד

ויתור של האב על היותו אפוטרופוס

אני והאמיא של בני נפרדנו ואני מתכוון לעזוב את הארץ לתמיד. אני והיא סיכמנו שאם אני עוזב את הארץ לא יהיה לי קשר עם הבן כולל לא אשלם מזונות ולא אהיה אפוטרופוס שלו. במקרה של מות האם הוא לא יועבר אליי, היא רוצה לקבוע למי הוא יועבר אולי להורים שלה או לאחותה. אני לא מתנגד. האם בפועל ניתן לקבוע כזה דבר ואיך זה נעשה?

עו"ד נורית פיש

ניתן לעשות זאת על ידי פניה לבית המשפט ולמנות אפוטרופוס נוסף לבן כך שאם חו"ח יקרה לאם משהו יש לילד אפוטרופוס נוסף. האם יכולה גם לחתום על צוואה . אמנם ילד אינו רכוש ויש בכך המלצה בלבד אך מאחר וזה יהיה טובת הילד אזי סביר שבית המשפט יכבד בקשה זו של האם וביחוד אם אותו אח ישמש כבר אפוטרופוס של הילד.

עו"ד מירי ברוך

שלום רב, אני ממליצה לכם להעלות את כל הסכמותיכם בכתב בהסכם מסודר ולקבל עליו אישור מבימ"ש. עם זאת, לידיעתך, האם אינה יכולה לוותר על מזונות הילד בשמו. היא יכולה להבטיח לך שלא תנקוט בהליכים נגדך בעניין, אך לא יהיה תוקף לסעיף מסוג זה בהסכם באם ייכנס. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות