לאה

אפוטרופוסות לאמא חולת אלצהיימר

אני בת יחידה לאמא חולת אלצהיימר שמאושפזת בבית אבות. אני מנהלת את עניינה ללא אפוטרופוסות. יש דירה מושכרת וחשבון בנק עם שותפות ואחד ללא. אם יש בעיה בדירה למשל דייר לא משלם אני צריכה אפוטרופוסות ? למה בעצם צריך ? האם עלי להגיש כל שנה דוח ע"י יועץ מס ?

עו"ד מירי ברוך

גלעד שלום רב, ככלל, חלה עליכם חובה, כאפוטרופוסים, לדאוג לכל צורכיהם של הוריכם החסויים, לנהל את נכסיהם כשורה ולייצג אותם בכל הליך משפטי באשר הוא. אם תפקידיכם כאפוטרופוסים הוגדרו בצורה ברורה ע"י ביהמ"ש, עליכם לפעול פשוט לפי האמור בהחלטת ביהמ"ש. במידה ולא, צריך לפעול, כעיקרון, לטובתם של החסויים באותה צורה נאותה ומכובדת בה היו הם עצמם וכל אדם אחר נוהגים לענייניהם הפרטיים. תידרשו להגיש פרטה המפרטת את כל נכסיהם של החסויים ולאחר מכן תצטרכו להגיש באופן שוטף, דין וחשבון בנושאי כספיהם של החסויים שיפרט את התנועות בספי החסויים במהלך השנה החולפת. כמו כן, חובה עליכם לפתוח חשבון בנק מיוחד לחסויים, ולשמור בידיכם את כל האסמכתאות הנוגעות לניהול הכספים ואת מסמכי הבנק בצורה מסודרת לביקורת האפוטרופוס הכללי. לגבי זכויותיכם, יש לציין תחילה כי ברשותכם לפנות לבית המשפט בכל דבר ועניין אשר קשור לתפקידכם, ע"מ לקבל הדרכה נכונה. בנוסף, יש לדעת כי הוצאות כספיות רגילות שאתם מוציאים על החסויים אינן משולמות מכיסכם האישיים אלא מכספיהם של הוריכם החסויים (להוצאות חריגות נדרש אישורו של האפוטרופוס הכללי). כמו כן, ביהמ"ש רשאי לקבוע שכר לאפוטרופוסים, בהתאם לתקרות הקבועות בתקנות. שיהיה לכם בהצלחה! מירי ברוך, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות