בתי

אפוטרופוס על אחותי הקטנה

אני בת 16 וחצי אימי נפטרה לפני חודש וחצי אני יתומה האבא שלי לא מצוי בחיי והוא נרקומן אחותי בת 10 יתומה משני הורים כרגע אח של אימא מקבל אפוטרופס עלינו השאלה שלי האם בגיל 18 אוכל לעזוב את הבית של הדוד לדירה משלי ולבקש אפוטרופס על אחותי אנני מתכוונת להתגייס אלא לבקש פטור מהצבא ומשום מה ברווחה אמרה שגם אם אקבל פטור אני נקראת רכוש צהל אז אוכל לגדל את אחותי רק מגיל 21 זה נראה לי תמוהה האם זה נכון? האם לפי החוק אוכל לגדל אותה מגיל 18 תודה על העצה

עו"ד ונוטריון נורית פיש

בת' יקרה משתתפת בצערך על אובדן אימך !! לפני שאפנה לשאלתך אני חייבת לומר לך שאת יכולה להחליט מי יהיה האפוטרופוס שלך. אם את לא שמחה עם הפתרון של גידולך על ידי הדוד. מקוה שהוא מטפל בכן יפה ודואבג לכן. כדאי לערב את רשויות הרווחה במקום מגוריכן אם יש לכן בעיון, שכן, לתחושתי את לא ממש מתלהבת מהפתרון.. באשר לשאלתך. את לא רכוש של אף אחד!! לא של הצבא ולא של איש!! אם תבקשי פטור מגיוס בשל מצבך המשפחתי המיוחד לא יהיה בכך כדי לפסול אותך מלשמש אפטרופא לאחותך. הנושא יבחון ויבדק בבוא היום על ידי רשויות הרווחה אשר תצטרכנה להתרשם ולהמליץ כי את ראויה ומתאימה לקחת אחריות על אחותך . גיל 18 הוא גיל צעיר יחסית לקבלת אחריות על אחות . אם יתרשמו כי ביכולתך לעשות זאת, יעבירו המלצה לבית המשפט . מקוה שיש לך הכוחות לשרוד את הקשיים הכרוכים באובדן אימך!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות