בועז

אפוטרופוס רכוש - הרשאות והתנהלות בנכסים / כספים

האם אפוטרופוס יכול לעשות ככל העולה על רוחו עם כספי החולה? האם הוא מחוייב בדיווח עד יומו האחרון של החולה? מה קורה לאחר מותו של החולה עם הרכוש/כספים וכד'

עו"ד ונוטריון נורית פיש

ממש לא!! חלה עליו חובת דיווח מדי שנה שאכן לצערי לא נאכפת. אולם ניתן לפנות לאפוטרופוס הכללי ולהפנות תשומת לבו לדרך התנהלות האפוטרופוס . ברגע שהאפוטרופוס יבקש שכר טירחה זה הרגע לדרוש ממנו דיווח ולדרוש מידע מפורט אודות מה הוא עשה בכספי החסוי .

בועז

מדובר בבן משפחה שמבקש להיות אפוטרופוס ולכן לא יהיה שכר טירחה. מה קורה לאחר מותו של החולה עם הרכוש/כספים וכד'? האם האפוטרופוס עדיין האחראי?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות