חיים דהרי

האם האפוטרופוס שהיה לאדם בחיים, מטפל ברכושו של לאחר מותו.

דודי, דהרי אברהם, נפטר לפני כחודש, וכל חייו היה ערירי (רווק). אחיו היחיד, שזה אבי נפטר לפני 12 שנים. בעשרות השנים האחרונות הוא שהה בבתי אבות, כאשר אני מלווה אותו, והיה לו אפוטרופוס מטעם המדינה. נכנסתי לאתר של משרד האוצר "חשבונות חסכון ללא פעילות", ומצאתי שיש לו כספים ב 3 גופים מוסדיים: מבטחים מוסד לביטוח, מבטחים פנסיה וגמל, ובקרן ביטוח לפועלים חקלאיים ובלתי מקצועיים. כספים אלו נצברו משנות עבודתו הבודדות , לאחר עלייתו ארצה מתימן. שאלתי מי מטפל בכספים אלו? האם זו חובתו של האפוטרוס? ואיך אני יכול לדעת מה סכום הכספים שנצברו? והאם כדאי לנו להוציא צו ירושה? אודה לכם על תשובתכם

עו"ד ונוטריון נורית פיש

בעקרון לאפוטרופוס אין כל מעמד לאחר מות החסוי אלא יש למנות מנהל עזבון או שהיורשים החוקיים יכולים לטופל בעזבון

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות