פ

מינוי אפוטרופוס לרכושה של אשה המתגוררת דרך קבע בחו"ל

אישה ישראלית לשעבר תושבת חו"ל (כבר 20 שנה) השאירה חשבון בנק משותף לה ולבתה בארץ. בתה גם מתגוררת בחו"ל ומטפלת באמה המבוגרת אשר מתגוררת בבית אבות בחו"ל. האם עשתה יפוי כח נוטריוני בחו"ל לטובת בתה שתטפל עבורה בכל העניינים. היות וחשבון הבנק בישראל משותף והמימון של האם נעשה ממנו ביהמ"ש בישראל לא הסכים שהבת תתמנה כאפוט' לרכוש אמה. בנה של הגב' אשר מתגורר בארץ מוכן לשמש כאפוט' על אמו. כעת היועמ"ש מערים קשיים ודורש לצמצם את המינוי שלו רק לתשלום בית האבות. כמובן שלאם ישנן הוצאות נוספות מעבר לבית האבות והדבר מנוגד באופן קיצוני לעקרון טובת החסויה (תרופות חיתולים מטפלת טיפולים בגדים וכד'). האם נתקלת במקרה דומה? מה הלכה בעניינים של אנשים המתגוררים בחו"ל שהרי מרכז חייה הוא לא כאן?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

לגבי סמכות יש סמכות כי מדובר בנכס המצוי בישראל. יש אפוטרופוס גם בחו״ל. הייתי פונה בבקשה לבית המשפט להורות על העברת הכסף לחו״ל שישמש לרווחתה או העברה קבועה של סכומים אם הם מעוניינים שהכסף ישאר בארץ (שיקולי מס עזבון ) לאחר שהאם תלך לעולמה כי עלול אולי בארץ בנ מתגוררת לחול מס עזבון) בכל מקרה הייתי מביאה לפתחו של בית משפט. ישנם שופטים שמאוד לאו אוהבים את הגישה של האפוטרופוס הכללי והם בהחלט שוקלים שיקולים עניינים לטובת החסוי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות