יניב פישר

ביטול אפוטרופוס מהקרן לחסויים

אבא שלי מאושפז במרכז סיעודי הדסים כאשר מצבו בעל נכות של 100 אחוז ומצבו הבריאותי והנפשי צלול וברור. לאבא שלי נצברו חובות מהוצאה לפועל לפני הנכות והיציאה לפנסיה. כאשר הוא קיבל קוד ממשרד הבריאות והתקבל למרכז הסיעודי הדסים בבני ברק, הוא ביקש מהעובדת הסוציאלית עזרה בצמצום או ביטול החובות עקב מצבו הבריאותי. היא המליצה לנו שנבקש אפוטרופוס רכוש ושהוא יוכל לעזור לנו במצבו הכלכלי של אבי. העובדת הסוציאלית מילאה תצהיר שעליו חתמנו אני ואבא שלי, כמובן שסמכנו על המקצועיות ועל כל מילה שהעובדת הסוציאלית אמרה לנו, אך מה שלא נאמר לנו הוא שלאבא שלי אין יכולת החלטה או בקשה לגבי החשבון בנק שלו (שהאפוטרופוס אחראי עליו), בעצם כל מה שהוא מבקש נפסל ע"י האפוטרופוס שלו. נוצר מצב שאבא שלי, שהוא בנאדם צלול ומבין, קיבל אפוטרופוס שלא נותן לו מידע שוטף בחשבון הבנק שלו או זכות להשתמש בכספו שלו לפי רצונו. אבא שלי מעוניין להגיש בקשה לביטול האפוטרופוס מכיוון שאין לו צורך בו וגם ככה האפוטרופוס החליט שהוא לא יעבוד מול הוצאה לפועל (שזו הייתה המטרה העיקרית לגבי חובותיו של אבי). אבא שלי מעוניין להחזיר הכל למצב הקודם, והוא לא היה חותם על תצהיר כזה אם היה נודע לו שאין לו זכות להשתמש בכספו שלו לענייניו הפרטיים. לצערי אני או אבי לא מקבלים גיבוי מהעובדת הסוציאלית שהמליצה בפועל על האפוטרופוס, ואינה יכולה לעזור לי לבטל אותו ולהגיש תצהיר ביטול. אבא שלי נמצא בעגומת נפש מכיוון שסמך על דברי העובדת הסוציאלית שהמליצה לאפוטרופוס ומצד שני האפוטרופוס פוסל את זכויותיו לביצוע פעולות בכספו שלו בחשבון שרשום על שמו המנוהל ע"י האפוטרופוס, וגם אינה מטפלת בחובות שלו (רק בגלל שהוא אינו מקבל מכתבי עיקולים). איפה הזכות הבסיסית של אדם נכה 100 אחוז שאינו תשוש נפש וצלול בנפשו ובהמלצת הרופאים המטפלים בו לקבלת מידע או ביצוע פעולות כלכליות כרצונו ? אשמח לקבל סיוע משפטי או עדכון על ביטול האפוטרופסות בשמו של אבי. תודה, יניב פישר

עו"ד ונוטריון נורית פיש

יניב , ייצוג על ידי משרדי כרוך בתשלום. אם יש בעיה כספית אני מציעה לפנות ללשכת הסיוע המשפטי . .

יניב פישר

נורית, איני צריך ייצוג בבית משפט. אני צריך עזרה בכתיבת התצהיר לביטול האפוטרופוס. מה עלות בייעוץ או עזרה לכתיבת תצהיר שכזה ?

עו"ד ונוטריון נורית פיש

לא פנויה , תצטרך לחפש מישהו שיסייע, צר לי

עו"ד ונוטריון נורית פיש

יניב שלום אכן טעות גדולה למנות אפוטרופוס לאדם במצבו הקוגנטיבי של אביך , אשר כרוך בתשלום כסף לאפוטרופוס אשר מסרב לטפל בענין החובות. עצוב לי שעובדת סוציאלית, מתוך כוונה טובה, כדי לסייע לאביך לחמוק מתשלום חובותיו, נתנה לכם עצה משפטית גרועה. גם לא ברור לי מדוע לא מונה מישהו מילדיו אלא אפוטרופוס חיצוני. איך לתקן המעוות:?? יש לקבל חוות דעת של פסיכוגריאטר שיחווה דעתו על כך שאביך במצב קוגנטיבי טוב ומסוגל לנהל את ענייניו בעצמו. עם חוות הדעת הזו יש לפנות בבקשה לבית המשפט לענייני משפחה אשר מינה את האפוטרופוס ולהגיש תביעה לביטול המינוי . מציעה להיות מאוד זהיר בניסוח הבקשה באופן שלא תעמודנה שתי גרסאות סותרות בפני בית המשפט ,דבר שעלול לפגוע באמינותכם .

יניב פישר

שלום נורית. תודה על התייחסותך בעניין הכואב הזה. רציתי להדגיש שאני הבן היחיד שלו ואין לו עוד משפחה חוץ ממני. אני בסך הכל רוצה להחזיר את המצב לקדמותו. מרגע שאבי קיבל את האירוע המוחי והפך לנכה, אני זה שטיפלתי בו בין כל בתי החולים והסיעוד. אני חושש שאני לא יצליח לנסח בקשה / תביעה לביטול כמו שצריך, לכן אני פונה לפורום שלך ומנסה לקבל ייעוץ או עזרה בנושא זה. לגבי חוות הדעת הבריאותיות של אבי, יש לי אותם ויש לי מסמכים רבים המעידים על מצבו. הבעיה שלי היא ניסוח התביעה לביטול האפוטרופוס מול בית המשפט. אודה לך אם תוכלי לייעץ לי או להפנות אותי למישהו שמכיר את התחום הזה. יניב.

עו"ד ונוטריון נורית פיש

יניב שלום אכן טעות גדולה למנות אפוטרופוס לאדם במצבו הקוגנטיבי של אביך , אשר כרוך בתשלום כסף לאפוטרופוס אשר מסרב לטפל בענין החובות. עצוב לי שעובדת סוציאלית, מתוך כוונה טובה, כדי לסייע לאביך לחמוק מתשלום חובותיו, נתנה לכם עצה משפטית גרועה. גם לא ברור לי מדוע לא מונה מישהו מילדיו אלא אפוטרופוס חיצוני. איך לתקן המעוות:?? יש לקבל חוות דעת של פסיכוגריאטר שיחווה דעתו על כך שאביך במצב קוגנטיבי טוב ומסוגל לנהל את ענייניו בעצמו. עם חוות הדעת הזו יש לפנות בבקשה לבית המשפט לענייני משפחה אשר מינה את האפוטרופוס ולהגיש תביעה לביטול המינוי . מציעה להיות מאוד זהיר בניסוח הבקשה באופן שלא תעמודנה שתי גרסאות סותרות בפני בית המשפט ,דבר שעלול לפגוע באמינותכם .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות