דניאלה

ייפוי כח מתמשך כשהמיופה גר בחו"ל

שלום. אנו 3 אחים שמתגוררים בחו"ל עם משפחותינו, כל אחד במדינה אחרת. הורינו מבוגרים אך מתפקדים וכשירים עדייו, אם כי מצבם הרפואי אינו טוב, ואבינו אף נעזר במטפל צמוד. הורינו שמעו ברצאה על ייפוי כח מתמשך ונדלקו על הרעיון שזה יכול לחסוך צורך במינוי אפוטרופוס כאשר כבר לא יהיו כשירים. הם מעוניינים לתת כבר עכשיו בייפוי הכח המתמשך הוראות שיוויוניות ביחס לשלושתנו כדי למנוע בעיות בעתיד. ההורים מתעקשים שאנו עצמנו נהיה מיופי הכח ולא אף אחד אחר. השאלה: האם העובדה שכל מיופי הכח המיועדים לא גרים בישראל עלולה לגרום שייפוי הכח לא יאושר? (כלומר האם יש רגולטור מטעם המדינה שבודק את זה בכלל?) ושאלת משנה: בהנחה שיאושר,האם מנסיונך זה פרקטי לפעול בהתאם לייפוי כח כזה מרחוק? תודה מראש.

עו"ד נורית פיש

דניאלה שלום אכן הזמן הנכון לחתימה על יפוי כח מתמשך הוא ממש כמה שיותר קרוב. יש בעיה ששלושתכם בחו"ל. יחד עם זאת המגמה היא לכבד את רצונם של ההורים ולכן נראה לי שבחשיבה יצירתית יחד עם ההורים ניתן יהיה למצוא פתרון כמו לתת לכם סמכות למנות פה מי שיטפל בהם. הבעיה היא טכנית בעיקרה, כיון שאתם צריכים לחתום על הסכמה להתמנות וזה רצוי מאוד שיהיה בישראל אצל עורך הדין שיערוך את יפוי הכח המתמשך. אתם צריכים להיות זמינים בטלפונים הסלולריים במהלך מילוי הטופס המקוון כדי לקבל קוד שאם לא כן לא ניתן להמשיך במילוי הטופס. תנסו להתכוונן כולם (אולי לקראת חג הפסח הממשמש ובא) כשכולכם זמינים בארץ ואז ניתן יהיה להחתים את ההורים ואתכם. ברור שכדאי להזדרז כל עוד מצבם הקוגנטיבי של ההורים טוב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות