אלינור

אפוטרופסית בת 27 לאחות בת 15

אני בת 27 ויש לי אחות בת 15 שגרה עם אימה ולא מסתדרת איתה. האבא ניתק קשר. האם אני יכולה להיות האפוטרופסית שלה?

עו"ד מירי ברוך

אלינור שלום רב! קיים בחוק הסדר של מינוי אפוטרופוס בנוסף להורה, במקרה בו הורה נמנע, ללא סיבה סבירה, מלמלא את חובותיו, אולם הסדר זה מתייחס למצבים חריגים בהם מתקיימת "סיבה מיוחדת" לכך. בגבולותיה של "סיבה מיוחדת", ניתן לראות לדוגמה, מקרים בהם ברור שקיים חשש שהקטין ייפגע בבריאותו הנפשית/הגופנית במידה כזאת שאינה מאפשרת השלמה עם המשכו של המצב הקיים, או במקום בו ההורה מגלה אי-אכפתיות לגבי חובה מחובותיו כהורה, או היות ההורה בלתי מסוגל מטעמים אובייקטיביים למלא את החובה האמורה. אני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד מומחה בענייני אפוטרופסות אשר יבדוק את מצבכם האמתי לאור הוראות החוק והפסיקה הקיימת בעניין, ויעזור לכם למצוא את הפתרון הטוב ביותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות