יעל

מגורים בדירת חסויה שחיה במוסד סיעודי

שלום, אימי ואחותה מונו יחד להיות אופוטרופסיות של אחות של סבתי ז"ל, לאחר שזו חלתה במחלת האלצהיימר והועברה למוסד סיעודי. אימי ואחותה הן בנות יחידות של סבתי, ולסבתי אחות אחת. לאחות של סבתי, זו שנמצאת במוסד הטיפולי, יש דירה. השאלה שלי היא: אני רוצה לעבור לגור בדירה (בהסכמה כמובן), האם חובה על אימי ואחותה לגבות ממני שכ"ד מלא? חלקי? או בכלל לא? האם מחובתן לדווח על כך למישהו? האם הן מחוייבות לשלם את שהותה במוסד הסיעודי מדמי שכה"ד או שהן יכולות לשלם מחשבון הבנק שלה במידה והן רוצות לאפשר לי להתגורר בדירה. אשמח לתשובה מפורטת, נושא זה חדש לי ואני לא מתמצאת בו כלל. תודה יעל

לןי ניצה

ניתבקשנו להיתמנות לאפוטרופוס על אחינו וסירבנו ולכן העו"ס ביקשה למנות אפוטרופוס חיצוני ולאחר מחשבה ויתיעצות אנו חוזרים בנו וכן מסכמים למנות אחד האחים לאפוטרופוס האם ניתן לבטל את מינוי ו של האפוטרופוס החיצוני שכרגעה מונה זמנית עד לדיון בבית המשפט לעיניני מישפחה . האים ניתן לבטל את מינוין של האפוטרופוס החיצוני

עו"ד נורית פיש

מה שלא ברור לי כיצד מינו אפוטרופוס עוד טרם הדיון בבית המשפט. נראה לי קצת לא תקין. אך אפשר בהחלט להעביר הודעה מוסכמת על דעת כל האחים לבית המשפט ולבקש ביטול מינוי של האפוטרופוס הזמני או להמתין לדיון בבית המשפט .

נורית פיש

ליעל אשתדל לענות אחת לאחת על כל השאלות . חסרים לי נתונים האם לאחות הסבתא יש ילדים או שמא מדובר באישה ערירית. יש לכך השלכה לעתיד . בעקרון , מאחר והאפוטרופסיות חייבות לדווח על ניהול הכספים של אחות סבתך, ומטבע הדברים עליהן לדווח אודות רכושה ועל הנעשה ברכושה. חלק מהפעולות שנעשות על ידן כאפוטרופות הוא השכרת דירתה וגביית דמי השכירות ,כמובן, יש לדווח על גובה דמי השכירות המתקבלים , במסגרת הדיווחים על הכנסותיה. אם הן לא תגבינה דמי שכירות או דמי שכירות בגובה הראוי , האפוטרופוס הכללי יתהה ויבקש הבהרות. לכן מוצע כי תשלמי שכר דירה הולם וראוי . הן יכולות להיות סלחניות ולא לגבות על הצד הגבוה, אך חייבים לשלם שכר דירה. את התשלום למוסד הסעודי אין חובה לשלם דווקא משכר הדירה המתקבל , אלא יש להפקידו בחשבונה ולשלם מהחשבון את עלות המוסד הסעודי. אני מדגישה ומבהירה כי יש חובה לנהל את החשבון של אחות הסבתא (ובלשון מקצועית - החסויה) בחשבון נפרד . יש צורך להגיש דו"ח שנתי ובתחילה יש להגיש פרטה ובה לפרט כל רכושה והכנסותיה והוצאותיה . חייבים לנהל את הדברים בשקיפות תוך גיבוי כל הוצאה בקבלות .

יעל

נורית, תודה על התגובה המהירה. לגבי הנתונים החסרים, לאחות סבתי אין ילדים. והאם חלה עליהן חובה להשכיר את הנכס? תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות