יפית

הצלחה בתביעה בעניין גובה המזונות

עו"ד זהר רון שבת שלום, אני רוצה לפנות אלייך בנוגע לעניין אישי, אשמח לקבל עזרתך. תחילה אציין כי לבעלי יש ילדה מנישואיו הראשונים החודש ימלאו לה 4 שנים. סכום המזונות שהוא משלם לגרושתו עומדים על סך של 2700 ₪ (לרבות מדור, אחזקת מדור, חינוך, וכל הוצאה מכל מין וסוג שהוא). בשל מספר סיבות שאתן חלקן אציין כאן אנו מעוניינים לפנות לבימ"ש בבקשה להפחתת דמי מזונות, להלן חלק מהסיבות: 1. בעלי שוטר ובעבר היה זכאי לקבל השתתפות בסך 400 ₪ מדי חודש עבור הוצאות גני ילדים, אך מרגע שחוק חינוך חינם נכנס לתוקף הוא אינו מקבל את ההשתתפות הנ"ל מהמשטרה, אך ע"פ מה שפסק בימ"ש במקום לשלם 2300 ₪ מזונות הוא נדרש לשלם 2700 ש"ח עד שתגיע הילדה לגיל 6 (פסיקה זו היא מלפני שחוק חינוך חינם נכנס לתוקף). שאלתי היא האם ניתן לבקש החזר רטרו עבור השנה האחרונה (סה"כ סכום של 4800 ₪) ? כמו כן הסכום שאנו עתידים לשלם בשנתיים הקרובות על גני ילדים מבלי לקבל החזר הוא 400x 24 = 9600 ₪ . אמנם לא מצוין בפרוטוקול בימ"ש כי סכום המזונות גבוה יותר בגלל החזר הוצאות גני ילדים מעבודתו של בעלי, אך ע"פ ההיגיון הבריא ניתן להבין כי סכום המזונות בגיל 6 יורד ל- 2300 ₪ בגלל חוק חינוך חינם, ואם חוק זה נכנס לתוקפו עוד לפני שהגיעה הילדה לגיל 6 – זה אומר שיש לנו על בסיס מה לפנות לבימ"ש. 2. אישה הרה – אני בהריון ותאריך הלידה המשוער שלי הוא 28.08.13. אין לנו ספק כי הוצאות עבור ילד נוסף יצריכו הוצאות כלכליות לא מעטות. אני מקווה כי אכן בימ"ש מתייחס לנתון זה, ואם כן האם כדאי להמתין ולפנות לבימ"ש לאחר הלידה? 3. הרעה במצב בכלכלי – כעת אנו עומדים על מינוס של 30,000 ₪ ובעלי עדיין משלם על הלוואות שנצברו עוד מנישואיו הראשונים. אלו הם עיקרי הדברים ורצינו לדעת אם על בסיס דברים אלו יש טעם לפנות לבימ"ש, ואם יש לנו סיכוי להצליח ?. שבת שלום והמון תודות!!!

זהר רון, עורכת דין מגבעתיים

שלום רב, כדי להגיש תביעה להפחתת או להגדלת סכום המזונות צריך להיות שינוי מהותי בנסיבות. בכל מקרה תצטרכו לפנות לעו״ד כדי לבדוק כדאיות הגשת תביעה במקרה שלכם. בברכה, זהר רון, עורכת - דין, גבעתיים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הסכמי הורות