מ. ש

מס על מכירת בית

שלום עו"ד נורית אני ואחותי נמצאים בסכסוך על רקע ירושה. לא נותרה צוואה ואני גר בבית שעליו המחלוקת. אני גר בו מאז שנולדתי. היא גרה בחו"ל. השקעתי בבית כספים רבים במשך השנים וכעת אחותי רוצה לקבל חצי מערך הבית. במקרה וחלילה אצטרך למכור את הבית ולהעביר לה את הכסף האם אצטרך לשלם מלבד זאת גם מס למדינה? אני רוצה להיות מוכן לכל סיטואציה

עו"ד נורית פיש

מ.ש. אין קשר בין הסכסוך עם אחותך לבין מיסוי החל על מכירת נכס מקרקעין. במקרה מכירה יהיה עליכם לשאת במיסוי החל על מוכרי בית. כלומר, היטל השבחה ומס שבח מקרקעין (אשר איני מכירה די את העובדות ,כדי להשיב מה גובה המס שיחול , אך סביר להניח שאם מדובר בבית שיש בו זכויות בניה שאושרו בשנים האחרונות יחול היטל השבחה ויחול מס שבח . אולם, אם זה הבית היחיד שהותירו ההורים, הרי שאתם נכנסים ל"נעליהם" ונהנים מפטור ממס שבח שהיו נהנים ההורים לו מכרו בעצמם. זה המקרה בו אם תצליח לשכנע את אחותך למכור לך את חלקה בבית בניכוי הסכום שהשקעת בבית ו/או עליית ערך הבית כתוצאה מהשקעתך, יהיה עליכם לערוך הסכם בין יורשים. אחותך תקבל את הכסף שיש (אם יש) בעזבון) ואתה את הבית , לא יחול כלל מס בעיסקה כזו. התנאי לכך הוא כי אינך משלם לה כסף מכיסך שאינו מקופת העזבון. אם אתה מוסיף כסף מחוץ לקופת העזבון, יחול מיסוי רק על החלק אותו אתה מוסיף שמקורו לא מקופת העזבון .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בגידות