אלון

היוון ובעלות על קרקע באיזור תעשייה

ברשותנו מגרש תעשייתי באזור תעשייה מוצהר של אחד ממושבי מרכז הארץ. חוזה החכירה עומד לפוג בעוד 4 שנים.(שטח המגרש כ-3 דונם). שאלותיי: מה הם התנאים לרכישת בעלות על הקרקע ומה העלות לכך? האם צריך לעשות היוון קודם לכן? ומהי העלות לכך? בתודה מראש

עו"ד רון שוורץ

אלון שלום רב חסרים לי פרטים רבים לגבי חוזה החכירה. בצורה כללית אין בעיה להגיש בקשה למנהל ולהכנס איתם למשא ומתן לגבי היוון. לגבי העברה לבעלות הנושא קצת יותר מורכב. חיבים לבדוק את התוכניות שחלות על השטח, מה התיכנונים לגביו ובאזור כולו. יכול להיות שהמנהל מתכנן למכור מגרשים באזור ו/או לפתח אותם. גם עמדת העיריה חשובה והוועדה המקומית לתכנון ובניה. יש לברר בעיריה ו/או במועצה מה התוכניות שלהם בקרקע מסביב. בכול מקרה אם תעביר לי את הסכם החכירה אפשר יהיה לתת תשובות יותר מדויקות וספציפיות למגרש שלך. עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל