lir

הארכת הסכם פיתוח מול המינהל

היי, קניתי לפני שנתיים שטח אדמה באזור במרכז וההסכם פיתוח היה לעוד שנתיים ,כיום מתברר לי כי זאת כבר הארכה שנייה שהיה למוכר. אני לא התחלתי לבנות מכיוון שהחנייה לבית הוגדרה ע"י התב"ע הפוכה לעומת כל הוילות ברחוב ובעת המכירה שהוצאתי דף מידע על המגרש דבר זה לא צויין כלל אלא רק בתחילת התהליך של פתיחת תיק להגשת תוכניות(יש לציין כי אם ידעתי שהבית חייב להיות עם חנייה אחורית לא הייתי רוכש את המגרש או דורש הפחתה משמעותית מהמחיר ששילמתי). לאחר תקופה של כמעט שנה לבקשתי שינו את התב"ע והחנייה של הבית עברה לצד השני. יש לציין כי לא יכולתי להגיש תוכניות עד לאישור השינוי, כיוון שזה משנה את כל התכנון של הבית . ההסכם פיתוח אמור להסתיים ב-1.1.2019 והתבקשתי להוציא למינהל מכתב הסבר למה לא בניתי עד כה כדי לקבל הארכה . עדיין לא החזירו תשובה סופית אך משיחה שלי עם מי שעוסקת בתיק נאמר לי כי בכל מקרה שכדי לקבל הארכה אני חייה לשלם קנס. על פי מה שקראתי באינטרנט קנס זה אמור להיות כמה עשרות אלפי שקלים . שאלתי: האם ניתן איכשהו להפחית את הקנס או לבטלו? כעת התוכניות נמצאות אצלם לאישור ואינם מוכנים לשחרר את האישור ללא הארכת הסכם הפיתוח.

עו"ד אסף גסטפרוינד

הארכת חוזי פיתוח היא עפ"י החלטות רמ"י, כך גם התשלומים. עיין בהחלטה הרלוונטית ושם תמצא את כל התשובות לשאלותיך. רמ"י פועלת עפ"י ההחלטות והנהלים שלה והכל שקוף.

lir

עיין בהחלטה הרלוונטית ושם תמצא את כל התשובות לשאלותיך- איפה זה נמצא?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל