רוני

דמי היתר

רכשתי מגרש - חתמתי על חוזה חכירה מהוון עם המנהל , במועד הרכישה היה קיים נוהל שבו צוין שמותר לי להשתמש בקרקע ביעוד שרשום חוזה החכירה מבלי לשלם כל תשלום נוסף , לאחר מס' שנים הודעתי למנהל כי ברצוני להשתמש בקרקע באחד התכליות שהיו תחת היעוד הרשום בחוזה החכירה (בכפוף לתוכנית המתאר) , כאשר גם במועד הבקשה נוהל זה היה בתוקף. המנהל הציג נוהל אחר(מאוחר יותר) שבו כתוב כי על החוכר לשלם דמי היתר עם כל שינוי של המטרה( כנראה תכלית ) וביקש תשלום עבור דמי היתר וקרא לזה שינוי יעוד . האם המנהל יכול לפעול כך? מודה על התשובה, רוני

רון שוורץ, עו"ד

רוני בוקר טוב אני ניזון מהנתונים שמסרתה ללא שראיתי את המסמכים שאצלך. יש לבדוק את חו"ח העדכני שאצלך. בכל מקרה מפעם לפעם רשות מקרקעי ישראל יוצאת עם נוהלים חדשים אולם הם לא יכולים לשנות אחורה את ההסכם עליו הם חתומים. מה שתופס זה החו"ח שנימצא אצלך. עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל