פלוני

שינוי גודל שטח לאחר שנקנה והוגרל

לשלום בהרחבה במושב שלנו עשו הגרלה על המיקום כך שיצא בגורלי שטח בגודל מסויים לאחר זמן ולאחר ששלמתי פיתוח אמרו בועד שיש בעיה עם השטח וכנראה שיורידו לי ולשכן שלי לשטח כ100 מטר יש לציין שעדיין לא קבלנו שום אישור <חוץ מהקבלה על תשלום הפיתוח> מהמושב כדי לקדם עניינים עם התשלום למנהל מה אני צריך לעשות כדי לדעת פרטים ממקורות נאמנים יותר

עו"ד רון שוורץ

פלוני שלום רב נושא החלוקה בהרחבה הוא הליך שכיח ביותר במושבים אולם צריך לבדוק את כול ההליך כולל קבלת ההחלטות הוועד והאסיפה וצורת החלוקה הראשונה. בעל המקצוע הוא המודד שעשה תשריט לחלוקת המגרשים כולל כול ההפקעת או הפרשות לציבור במידה וצריך ורק אחרי זה ניכנסים להגרלה ברוב המיקרים. אני כמובן לא מכיר את המקרה שלך ולא ראיתי שום מסמך ו/או התשריט על כן התשובה כללית. בברכה עו"ד רון שוורץ מנהל הפורום

זמי

היית בודק אם המגרש עלה בגורל הוא תואם תשריט תכנית בנין עיר, שהרי ללא תכנית בנין עיריר לא תוכל להוציא התר בנייה. לעתים יש תשריט חלוקה בועדה המקומית שגם הוא אמור לתאום לתכנית, הייתי הולך לועדה המקומית ומבקש לראות את התשריט ואם אושדר כחוק ומי אישר אותו, האם מינהל מקרקעי ישראל בתמונה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מנהל מקרקעי ישראל