לנה

מעבר גבול ללא הסכמת האב

שלום, שואלת בשביל אחי. הוא ופרודתו, זוג ישראלי שמתגוררים באוקראינה כ4 שנים, עם ילדה, הילדה נולדה בארץ ולה דרכון ישראלי בלבד (ללא אזרחות אוקראינית, אשר אינה מאפשרת אזרחות כפולה), גם לאמא ולאבא אזרחות ישראלית כמובן. כרגע נפרדו, עדיין לא גרושים. אמא מתכננת לעבור למדינה שלישית יחד עם הילדה ללא ידיעת האב. האם ניתן למנוע ממנה להוציא את הילדה ללא הסכמת אביה? האם ניתן להגביל עם רשויות של ישראל או רק דרך רשויות במקום מגוריהם (אוקראינה במקרה הזה)?

עו"ד רונית אלג

שלום לנה, קראתי בעיון את שאלתך. חסרים פרטים רבים, שרק בהתבסס עליהם תוכלי לקבל תשובה מלאה לשאלתך וגם זאת, רק במסגרת של ייעוץ משפטי מלא. מומלץ מאוד שתפני לקבל ייעוץ משפטי מלא ובהקדם. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר