אביעד

זכויות על דירות

שלום אני חי עם בת זוגתי 14 שנים לא נשואים בדירה שרשומה על השם שלה יש לנו שני ילדים משותפים ואנחנו מגדלים את הבן שלה מהנישואים הקודמים שלה. אנחנו עומדים להיפרד ואני אמור לקבל בירושה דירה. האם חצי מהדירה שאקבל תהיה שייכת גם לה? ומה עם הדירה שרשומה על שמה שבה חייתי 14 שנה האם מגיעה לי חצי מהדירה?

עו"ד רונית א. זיסמן

שלום אביעד, סוגיית הזכויות הרכושיות בין בני זוג לא נשואים, נבחנת ונבדקת על פי הקריטריונים שקבעה ההלכה הפסוקה, כ"הלכת השיתוף". היינו, האם בני הזוג קיימו חיי משפחה, חיי אישות כבעל ואישה והאם התקיים בנסיבות המקרה הנבדק, "ניהול משק בית משותף", כלומר, שיתוף כלכלי. גם בהנתן קיומם של תנאים אלה, יש לבחון מדוע בחרו בני הזוג שלא להינשא זה לזו, האם משום קיומה של סיבה אובייקטיבית, שמנעה מהם את הנישואין או שהיתה זו בחירה סובייקטיבית, מודעת ומכווונת של בני הזוג, שבין היתר הקרינה למשל על מידת השיתוף הכלכלי, כאמור. עוד יש לבחון האם היו הסכמות, לרבות הסכם ממון שעל פי הן נהגו בני הזוג וכיו"ב. רק לאחר בחינה מלאה של נסיבות מקרה נתון, אפשר לענות באופן מלא על שאלתך. מומלץ על כן, שתפנה לקבלת ייעוץ משפטי מקיף. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות הגבר