מנהלי הפורום

גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

בוגר המכללה למינהל – מקים ושותף במשרד. המשרד עוסק בתחום הרחב של המשפט המסחרי לרבות בליווי ויעוץ רכישת נכסים ו/או במכירתם, עריכת הסכמים מסחריים ועריכת חוות דעת מסחריות ומתן ייעוץ משפטי שוטף. בנוסף, משרדנו מספק ללקוחותיו שירותים משפטיים בתחום דיני התאגידים לרבות סיוע בהקמת חברות ושותפויות, עריכת הסכמי מייסדים ושותפויות, עריכת הסכמי מכירת / רכישת מניות, הקצאת מניות, הסכמים בין בעלי המניות והסכמי הלוואה.

קביעת פגישה
0539374036
חזרה לפורום

להעביר סכסוך לבורר

רון
רון רון

שלום, יש לי הסכם שותפות עם חבר איתו הקמתי עסק. בהסכם השותפות נאמר כי בכל מקרה שבו יהיה סכסוך עתידי בינינו בנושא השותפות העניין יתברר אצל בורר שעליו נסכים ביחד. כיום יש בינינו מחלוקת בעניין השותפות ואני מעוניין להגיש תביעה נגד השותף שלי, האם אני מחוייב לפנות לבורר או שאני יכול גם להגיש תביעה לביהמ"ש?

RE:

להעביר סכסוך לבורר. שלום רון, עקרונית במידה וקיים סעיף בהסכם השותפות שכל סכסוך יועבר לבורר, יש לערוך הסכם בוררות מפורש ומפורט ולהעביר את העניין לבוררות. ככל ותחליט להגיש תביעה לביהמ"ש יוכל הצד השני לפנות לביהמ"ש מכח סע. 5 לחוק הבוררות ולבקש לעכב את ההליכים לאור הסכם השותפות הקיים ביניכם וביהמ"ש יעכב את ההליכים ככל שהצד השני מתחייב לפעול לצורך קיום הבוררות. עם זאת, ביהמ"ש רשאי במקרים מיוחדים להחליט שהסכסוך לא יידון בבוררות אולם עליו לנמק מדוע החליט כך.