מיכל

האם קנייה דרך קבוצת רכישה משתלמת?

קבוצה של אנשים שמתארגנים לקנות דירות יחד הרי אינם אנשי מקצוע ואינם מבינים בתחום ומכיוון שמושקע כסף רב בוודאי מומלץ להיעזר באנשי מקצוע, לא? לכולם הרי יש לשלם. השאלה אם בסופו של דבר משתלם ללכת על קבוצת רכישה?

משה גליקו, עו"ד

שלום מיכל את צודקת, איש לא עובד בחינם. כל אנשי המקצוע, ויש רבים כאלו כגון , ארכיטקט, מודד, קבלן שלד , קבלן גמר, מפקח, מעצב פנים ספקים וכו' לא עובדים בחינם, אולם לקבוצה יש את האפשרות לבחור את אלו עימם היא מעוניינת לעבוד, יש התמחרות בין בעלי המקצוע והקבוצה או ליתר דיוק הועד הנבחר מבין חברי הקבוצה , בדרך כלל חברי הועד הם אנשים שבאים ממגוון מקצועות שעשויים לעזור בקבלת ההחלטות. חברי הועד מקבלים את ההחלטה במי לבחור ( לא בהכרח בזול מכולם) בסופו של דבר הניסיון מלמד שיותר זול לרכוש במסגרת קבוצת רכישה זה חוסך בדרך כלל בין 10%-15%. אל תשכחי כי חלק נכבד ממחיר הדירה מושפע ממיסוי ומשווי קרקע לא הכל מסתכם בעלויות הבנייה בברכה משה גליקו עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קבוצות רכישה