גלעד

מס מכירה

אהלן לכולם, קודם כמה עובדות: 1. יש לי דירה להשקעה במודיעין שקניתי ב-2007. כרגע מושכרת. 2. אני בתהליך של קניית מגרש בצפון. 3. ערך הדירה הכפיל את עצמו . השאלות: .1 חשבתי למכור את הדירה כדי לממן את קניית המגרש, אבל מסתבר שאני יכול להמתין עוד שנה עם מכירת הדירה. 2. האם יהיה לי מס רכישה על המגרש? וכמה מס אצטרך לשלם? . המגרש הוא מהמנהל, -שומת הקרקע בערך 500 אלף ש"ח לפני הנחת אזור עדיפות (הנחה של 175 אלף ש"ח) לא מכרתי שום נכס ב4 שנים האחרונות. 3. הבנתי שנכנסים תקנות חדשות בתחילת 2014, לגבי מיסוי על מכירת דירות להשקעה. כמה המס? הדירה כיום שווה 1.3 מיליון (נקנתה ב-660 אלף ש"ח, לפני 6 שנים) 4. האם עדיף לי למכור את הדירה היום? האם זה יפתור אותי ממס רכישה/מכירה וכו' 5. או שעדיף לחכות עוד שנה בתקווה שערך הדירה יעלה ביותר מכל המיסים שאצטרך לשלם? ממש תודה!

מיכאל אבירם, עו"ד

גלעד שלום. מהפרטים שציינת עולה כי לא נוצל על-ידך פטור ממס שבח במהלך 4 שנים האחרונות , על כן , ככל שתמכור את הדירה עד ליום 31.12.13 , אתה זכאי פטור ממס. במידה ותבחר למכור את הדירה לאחר מועד זה, שאלת הפטור תלויה בברור מס' פרטים, לרבות מס' הדירות שבבעלותך ביום 1.01.2014. מכל מקום בהתאם לרפורמה, המס שאמור לחול הוא בשיעור 25% מהרווח שנצבר החל 1.1.2014. בעניין מס הרכישה על המגרש - המס הוא בשיעור 6% מהתמורה אך ככל שהמגרש מיועד לבניית בית מגורים, תוכל לקבל חזרה 1% בכפוף להצגת היתר בנייה על המגרש. מאחר והפרטים שציינת דלים לא ניתן לתת לך תשובה מדויקת על כן , אמליץ לך להיוועץ בעו"ד מומחה בתחום המיסוי בטרם תחליט לבצע עסקת מקרקעין כלשהי