אבי

מכירת דירה מירושה - מס שבח?

בינואר 2013 נמכרה דירה מירושה, חלקי בה היה 1/8. קבלתי פטור מס שבח . בדצמבר 2013 אשתי קבלה בירושה דירה מאביה. (אביה החזיק 5 דירות). האם המכירה של הדירה עתה תחייב אותי במס שבח? ( 2 עיסקאות בפחות מ 4 שנים?). כרגע אין בבעלותי דירה. תודה .אבי.

עו"ד מיכאל אבירם

אבי שלום. עליך לברר איזה סעיף שימש לפטור ממס בעת מכירת חלקך בדירת אביך. במידה ונעשה שימוש בסעיף פטור 49ב(5) , ולא בוצעה ע"י התא המשפחתי שלך כל עסקה במהלך 4 שנים קודמות, הרי שתוכל למכור גם את הדירה הנוכחית בפטור. אך היה ונעשה שימוש בסעיף אחר , כגון 49ב1 אין באפשרותך לקבל פטור נוסף עתה. אמליץ לך להמתין לשנת 2014 ותוכל לעשות שימוש פטור לפי תנאי הוראות החוק החדש.