יובל בן גיגי

בקשת הבהרה בנושא פטורים ממס שבח

עו״ד אבירם שלום רב, במרץ 2013 רכשתי את דירתי הראשונה והיחידה כעת אני מוכר אותה וקונה דירה אחרת במקומה, שאלתי היא: אם יווצר מצב ואהיה מעוניין למכור אותה לפני שהחזקתי בה 18 חודשים ויהיה עליית ערך האם אוכל להשתמש בפטור של אחת ל4 שנים (כי בפטור של הדירה יחידה אני משתמש עכשיו) אודה לך על תגובתך תודה ושבוע טוב

עו"ד מיכאל אבירם

יובל שלום. הפטור של אחת לארבע שנים יבוטל ביום 1.1.2014 ויוותר פטור למכירת דירה יחידה שהמוכר הוא בעל זכות בדירה במשך 18 חודשים לפחות מהיום שהייתה לדירת למגורים.