נופר

מס שבח שנת 2014 מכירת דירה שניה

שלום, סבתי מכרה לפני כשנתיים דירה (בפטור ממס שבח) ונותרו בבעלותה 2 דירות נוספות. בינואר / פברואר 2014 סבתי מעוניינת למכור דירה נוספת ותישאר בבעלותה דירה יחידה. האם עבור המכירה של הדירה בתחילת שנת 2014 תהיה חייבת במס ? תודה רבה

עו"ד מיכאל אבירם

נופר שלום. במכירת דריתה השנייה של סבתך יחול "מס לינארי" קרי, השבח שנצבר עד ליום 1.1.2014 יהיה פטור ממס ואילו על השבח שיצטבר ממועד זה ואילך יחול מס בשיעור 25%. אני מודע לכך שהתשובה עשוייה להיות לא ברורה למי שאינו עוסק בתחום, אך לא ניתן להסביר בצורה מפורטת בפורום אלא יהיה עליך לפנות לעו"ד העוסק בתחום לקבלת הסבר מפורט ועריכת סימולציה של מס העושי לחול בעסקה.

מצליח

שם תוכן הודעה: שלום רב להורי 2 דירות ,אחת מושכרת כ 5 שנים ובאחת (שאותה קנו לפני כ 5 שנים ) הם מתגוררים בודאי שערך שתי הדירות עלה בשנים אלה, הם שוקלים למכור את דירת המגורים ולרכוש דירה אחרת קטנה יותר (ששוויה יהיה נמוך יותר) האם המכירה תהיה חייבת במס ליניארי גם כן?