אלי

מיסי מקרקעין על ירושה

ברצוני להוריש 4 דירות מגורים שבבעלותי כיום ל-2 ילדי. כל אחד מהם נשוי ויש לכל אחד דירת מגורים יחידה. האם יש מס כלשהוא על הירושה (מס שבח, מס רכישה..) ואם הם ירצו למכור את הדירות שירשו יאלצו לשלם עליהם מס נוסף? האם ניתן לערוך צוואה כך שחלוקת הירושה תמנע תשלומים מיותרים.

עו"ד מיכאל אבירם

אלי שלום. עלי להבהיר מס' דברים בטרם אענה לשאלתך. יש להבחין בין עריכת צוואה לבין ירושה בפועל. לעריכת צוואה אין כל משמעות מבחינת מס כי לא חל מס כלל על נכס שעתיד לעבור ליורש, אם בכלל. לעומת זאת לאחר אריכות ימי המצווה, ובעת קבלת נכסי הירושה תיבחן שאלת מס על עזבון במועד הרוולנטי. כיום אין מס עזבון , אך לא ניתן לנבא מה יהיה בעתיד. על כן, ערכית הצוואה אינה כרוכה בכל מס ובבואם של הירושים למכור את נכסי הירושה - תיבחן שאלת תחול מס לפי החוק שיחול אז. אני מאחל לך אריכות חיים.