אורי

מס רכישה

שלום רב, לפני כשנה רכשתי דירה שניה ובכדי לשלם מס רכישה מופחת התחייבתי למכור את דירתי הראשונה בתוך 24 חודשים. כיום אני לא מעוניין למכור את דירתי הראשונה ובמקום זאת אני מעוניין להעביר את דירתי הראשונה במתנה לאבי ולאמי. שאלתי היא האם מקרה של העברה במתנה תיחשב כמו מכירה לצורך מס הרכישה המופחת? או שמא רשויות המס לא יראו העברה במתנה כמו מכירה ואז אאלץ לשלם מס רכישה על מלא על רכישת דירתי השניה. תודה מראש על תשובתך

עו"ד מיכאל אבירם

אורי שלום. העברת דירה במתנה להוריך (שאינם נחשבים תא משפחתי אחד עם מוכר בגיר) נחשבת כמכירה לצורך קבלת ההנחה מס רכישה החל על רכישת הדירה הראשונה.