נעמה

שאלה לגבי מס שבח

בתחילת החודש מכרתי דירה ב- 860,000 ש"ח. כיום מעוניינית לרכוש דירה ב- 1,100,000 ש"ח. הקושי הוא שיש עוד דירה שאני ובעלי רוצים למכור ב- 850,000 ש"ח. האם נוכל להשתמש בפטור שעליו שמענו (פעם בחיים) שמיועד למשפרי דיור?

מיכאל אבירם, עו"ד

נעמה שלום. החוק מתיר למכור שתי דירות בפטור ממס שבח במטרה לרכוש דירה חלופית אך זאת בהתמלא שני תנאים: 1.כל העסקאות יבוצע תוך פרק זמן מוגבל, הקבוע בחוק. 2.שווי הדירה החדשה הנרכשת לא יפחת מ - 75% מתמורת שתי הדירות גם יחד. עלי לציין שהדבר כרוך בפרוצדורה לא פשוטה ועל כן עליך להיוועץ בעו"ד מומחה בתחום המיסוי בטרם תחליטי לבצע עסקת מקרקעין כלשהי. בברכה מיכאל אבירם, עו"ד