אורלין פארלר

מס שבח לתושבת חוץ

הבנתי שחלו שינויים ואין כרגע פטור כשמוכרים דירה. יש לי כרגע שתי דירות בארץ ואני רוצה למכור אחת מהן. בשנת 2013 מכרתי שתי דירות וקיבלתי פטור בגלל המבצע שעשו . האם כאשר אמכור את הדירה שלי אצטרך לשלם מס ?

עו"ד מיכאל אבירם

אורלין שלום. נכון להיום יחול מס שבח במכירת דירה, אלא שהמס הוא על השבח הריאלי שהצטבר החל מיום 1.01.2014 ועד מועד המכירה בפועל. ככל שהדירה תימכר סמוך לינואר 2014 סכום תשלום המס יהיה נמוך מן הסתם. בטרם תחליט על מכירת דירה זו או אחרת , עליך לערוך סימולציות של חישוב מס שבח שעשוי לחול, באמצעות אנשי מקצוע בתחום מיסוי מקרקעין.