אזולאי

מכירת דירה בחצי ירושה

שלום, הוריי התגרשו בשנת 96 וחוייבו בצוואות לפיהן כל אחד מוריש את חלקו (50%) בנכס המשותף לשתי הבנות (אני ואחותי). אבי נפטר ב2009. כיום הדירה עומדת 50% של אימי 25% שלי ו25% של אחותי ואימי מעוניינת למכור את הדירה כמובן ללא כל התנגדות שלנו בנושא. הבנו שיש מס ירושה ובמעמד המכירה ייגבו ממנה סכום גבוב כי הבית הוא חציו בירושת אבי. האם נכון? מה נוכל לעשות? והאם עדיף לוותר על חלקנו ומה שיעור העלות בפרוצדורה הזאת. ברצוני לציין שאף במשרדי הטאבו הנכס רשום על שלושתינו. תודה מראש.

עו"ד מיכאל אבירם

אזואלי שלום. אין חיוב במס עזבון בישראל, אלא שיש לבחון את העסקה מהפן של מס שבח ולצורך כך נחוצים לי פרטים נוספים לגבי העסקה ולגבי כל אחד מהמוכרים.