מיכל

העברה ללא תמורה

שלום הבית של אמי רשום חצי על שמי. אני רוצה לבצע העברה ללא תמורה כך שכל הבית יהיה על שמה. לפי הבנתי עלי לבקש פטור ממס שבח בגין העברה ללא תמורה ואמי תדרש לשלם שליש מסכום מס הרכישה. ( אין כרגע עוד דירות על שמי) מזה אומר לגבי פטורים עתידיים ממס שבח? 1. האם אוכל למכור דירה ולבקש פטור ממס שבח בהמשך או שעלי להמתין איזשהי תקופת צינון? 2. האם לאמי תהיה בעיה בעתיד לבקשת פטור ממס שבח במכירת הבית, בגלל שהיא קיבלה את החלק שלי בהעברה ללא תמורה ממני? תודה

עו"ד מיכאל אבירם

מיכל שלום. ככל שזו דירתה היחידה של אימך, ושווי מחצית הדירה אינו עולה ע"ס של 1,470,560 ש"ח, אימך לא תדרש לשלם כל מס רכישה, עם זאת , אימך לא תוכל למכור את הדירה בפטור ממס אלא לאחר תקופת צינון של 4 שנים, ואם האמא תתגורר בדירה אזי תקופת הצינון 3 שנים. במידה ואין דירה אחרת בבעלותך, תוכלי למכור דירה שתרכשי בעתיד לאחר שנה וחצי ממועד רכישתה ובלבד שהיא ראויה למגורים במועד הרכישה.