בתיה

מסוי על קנית/מכירת מחצית דירה שהתקבלה בירושה

אחי ואני ירשנו (קיים צו ירושה) דירה של ההורים שנפטרו אשר נרכשה על ידם בשנות ה50 של המאה הקודמת. לשנינו דירות משלנו. האם האח המוכר יהיה זכאי לפטור ממס שבח? אם לא, האם המס יחושב לינארית ויחול רק על השבח שמעבר ל 1/1/2014 או משום שזו עסקה בין קרובים המס יחושב בשיטה שונה?

מיכאל אברים, עו"ד

בתיה שלום. במידה והדירה היתה דירתם היחידה של הוריכם ובהתמלא תנאים נוספים הקבועים בסעיף 49 ב 5 לחוק מיסוי מקרקעין, לא אמור לחול מס שבח. לבחינת קיום תנאי הסעיף עלייך לפנות לעו"ד העוסק בתחום.