אבי

מס רכישה דירה שניה יקרה יותר

קניתי דירה נוספת (2.5מ) שיקרה מהדירה שבבעלותי (1.8מ). ברצוני להחזיק בשני הדירות. האם אוכל לשלם מס רכישה לפי ערך הדירה הזולה יותר? האם אוכל לבקש הנחה במס הרכישה. זאת מכיוון שברצוני לגור בדירה היקרה יותר ואילו הדירה הזולה היא להשקעה. תודה.

עו"ד מיכאל אבירם

אבי שלום. לצערי, התשובה לשאלתך שלילית. החוק קובע כי תינתן הנחה מסויימת במס רכישה בכפוף להתחייבות הרוכש למכור את דירתו הראשונה בתוך תקופה של 24 חודשים. אחרת, תאלץ לשלם את המס המלא בתוספת ריבית, הצמדה וקנסות.