אלכס

מכירת דירה

בבעלותי שתי דירות באחת אני גר ושניה משכיר. לא מכרתי דירה בארבע שנים האחרונות אני רוצה למכור דירה אחת. במידה ואמכור לפני 01.01.2014 האם אקבל פטור מלא ממס שבח ? במידה ואמכור אחרי 01.01.2014 האם אשלם מס שבח ? בתודה וחג שמח אלכס

עו"ד מיכאל אבירם

אלכס שלום. ככל שתמכור דירה אחת לפני 1.1.14 ובלבד שהדירה הנמכרת לא התקבלה במתנה (אזי יהיה עליך לחכות לתום תקופת הצינון הקבועה בחוק) ולא מכרת דירה בפטור ממס במהלך 4 שנים החולפות (לרבות מי מהתא המשפחתי - בת זוגתך וילדיך מתחת לגיל 18 שנים) הרי שהנך זכאי לפטור ממס שבח. במידה ותימכר את הדירה לאחר 1.1.14 תחוייב במס בשיעור של 25% על השבח שנוסף לדירה החל מיום 1.1.14 ואילך, עד למועד המכירה.