ניסים

דירה בהעברה ללא תמורה

שלום רב, במסגרת הסכם פנים משפחתי ,אני מקבל דירה מאחיין שלי (עפ"י הידוע לי לא נחשב ל"קרוב") ללא תמורה. בנוסף ישנה דירה בבעלותי שרכשתי ב 2009 . האם על הדירה שאני מקבל מאחיין שלי "ללא תמורה" אצטרך לשלם מס רכישה וכמה אחוז (הדירה נרכשה במקור בשנת 2002 ושוויה כ 600000ש"ח) ? האם קיימת אפשרות מעשית שאחיין שלי יעביר את הדירה במתנה לאחותי (אמא שלו) ואחותי תעביר את הדרה אלי כ "קרובה" וכך להימנע בתשלום מס רכישה? תודה רבה על העזרה

עו"ד מיכאל אבירם

ניסים שלום. ככלל, על עסקאות העברה ללא תמורה בין אנשים שאינם קרובים, חל מס רכישה עפ"י המדרגות הרגילות, על כן , ככל בבעלותך דירה אחרת הרי שתישא בתשלום מס רכישה בשיעור 5% מערך הדירה שתקבל במתנה. באשר להעברת הדירה ללא תמורה מאחותך, אבהיר כי החל מיום 1.08.2013 , עם כניסת רפורמה בהוראות מס רכישה לתקוף , בוטל הפטור במתנה בין אחים, מה גם שאחותך תאלץ להמתין תקופת צינוץ של מס' שנים על מנת להעביר את דירה שקיבלה מבנה, אילך.