נירית

מכר בין אחים- ירושה צלפני חמישים שנה

ירשתי 1/8 קרקע במגרש עם זכויות בניה לפני חמישים שנה. המגרש בבעלות משותפת מאז שלי ושל אחי. אם אמכור את השמינית שלי לאחי היום, במסגרת פירוק שיתוף של הקרקע שמקורה בירושה, האם אחוייב במס שבח? המגרש נותר כפי שהוא מאז ולא נעשו בו שינויים. אופציה שניה תהיה עסקת חליפין שאני אתן לאחי את חלקי והוא יקנה לי מקרקעין במתנה. האם שתי העברות אלו יחויבו במס שבח?

עו"ד מיכאל אבירם

נירית שלום, מכירת המגרש תחוייב במס שבח מכל מקרה, לרבות ב"עסקה" השניה מאחר ולא מדובר "במתנה" אמיתית אלא בחליפין בתמורה, כלשונך. אם זאת ניתן למצוא פתרונות עפ"י חוק שימקסמו את התמורה שתופק ממכר המגרש, לשם כך עליך להיווץ עם עו"ד מומחה בתחום.