דני

עסקה בין צדדים קשורים, משפחה

שלום, ברצוני למכור את חלקי בדירה, 50%, לאחי. האם מס שבח ירצה סימוכין למחיר שבו תבוצע העסקה ? בגין העסקה אני צפוי להיות זכאי להפסד ממס שבח, ואחי בחבות של מס קנייה, עבור רכישת מחצית מהדירה ?

מיכאל אבירם, עו"ד

דני שלום. כל עסקה אמורה להיות המדווחת למשרדי מיסוי מקרקעין ובה יש לפרט את סכום תמורה. למנהל מיסוי מקרקעין יש סמכות להתערב ולפסול שומה במקרה בו סכום התמורה נמוך ממחיר השוק, ולקבוע מחיר המשקף את מחיר הנכס בשוק חופשי. במידה והנך מוכר את כל זכויותיך בדירה והדירה נחשבת דירה מזכה, וזו דירתך היחידה אתה זכאי לפטור ממס שבח רק אם תמכור את הדירה לצד ג' שאינו קרוב משפחה. במכירת דירה לאח שלך תחוייב במס שבח מלא.