רחל

העברת זכויות בין יורשים

שלום, הוריי הורישו לי ולשלוש אחיותיי דירה (אחות אחת נפטרה עוד לפני עריכת הצוואה אז הוריי הורישו את חלקה לחמשת ילדיה). אחות נוספת הינה חסויה ולה העניקו הוריי זכות מגורים עד ליום מותה. לאחר מותה, נמכור את הדירה. עד היום הדירה טרם נרשמה בטאבו. בימים אלה, אנו רוצים לרשום את כל זכויות היורשים בדירה בטאבו. חמשת ילדי האחות המנוחה מעוניינים להסתלק מהעזבון לטובת אחת היורשות בתמורה לקבלת סכום. שאלתי היא, האם עליי לשלם מס רכישה/שבח על התמורה שאני נותנת להם בתמורה להסתלקותם? אם כן, כמה? הפיצוי עומד על 250,000 ש"ח בסה"כ (50,000 ש"ח לכל אחד).

מיכאל אבירם, עו"ד

רחל שלום. הסתלקות מעזבון תמורת כסף נחשבת כעסקת מכר לכל דבר ועניין במיסוי מקרקעין. על כל אחד מהם יחול מס שבח או פטור מתשלומו, בהתאם לנסיבות של כל אחד ואחד. על מנת שאוכל להשיב לך תשובה מלאה יש לברר את נסיבותיו של כל אחד מהיורשים, הכוונה לברר האם בבעלותם דירות נוספות ושאלות נוספות רלבנטיות שלא ניתן לפרטן במסגרת הפורום. כמו כן עשוי לחול עליך מס רכישה, ככל שזו לא דירתך היחידה.