נמרוד

הוצאות רלוונטיות למס שבח

שלום, קניתי דירה. הבנתי שכאשר אמכור - אשלם מס שבח. הבנתי גם כן כי ישנן הוצאות על הדירה שניתן להוריד את המס. האם עו"ד, שמאי במהלך הקניה? האם סיוד תופס? אינסטלטור? האם משכנתא שלקחנו תופסת באיזו שהיא צורה? האם יש רשימה מפורטת לזה איפשהו? תודה

מיכאל אבירם, עו"ד

נמרוד שלום. סעיף 39 לחוק מס שבח קובע את סוג ההוצאות המוכרות בניכוי מהמס. הכלל הוא של הוצאה שהביאה להשבחת הנכס או שימשה לרכישתו מוכרת בניכוי, לרבות הוצאות מימון כגון ריבית ריאלית ששולמה במסגרת המשכנתא. מכל מקום מוצע לפנות לעו"ד העוסק בתחום על מנת לערוך חישוב מס שבח בטרם התקשרות בעסקת מכר הדירה.