מורן

חישוב מס

שלום רב, תאור המקרה: האם נפטרה וכתבה בצוואה שהבן הבכור יהייה בן ממשיך והוא צריך לפצות את האחות במחצית שווי המשק הבנתי כי צריך לשלם מס על הפיצוי איך מחושב המס?

עו"ד מיכאל אבירם

מורן שלום. במקרה דנן עשוי לחול חיוב במס רכישה ובמס שבח, אך לא ניתן להיכנס לדרך חישוב המס בפורום זה, מאחר והדבר מורכב ודרושים הצגת פרטים רבים, כגון שווי הנכס, מועד רכישתו, סכום הרכישה ההסיטורי וכד'. אמליץ לך לקבל יעוץ פרטני מעו"ד המומחה בתחום.