ראובן

מס שבח על מכירת בית שהתקבל מירושה

שלום רב, אחי ואני מחזיקים בבית צמוד קרקע שהתקבל בירושה מהורינו ז"ל. זה היה ביתם היחידי. הבית עבר לבעלותנו ב 2009 ומאז ועד עתה היה מושכר ושימש כפעוטון. אנחנו נמצאים כעת במהלך של מכירת הבית לקבלן/יזם אשר מתעתד לבנות על הקרקע בית משותף. בכוונתנו ללכת על עסקת מזומן ולא על קומבינציה. שאלות: 1. האם נחויב במס שבח ? ואם התשובה חיובית אז מדוע ? באופן כללי, מהי שיטת החישוב 2. האם במכירה של הנכס לקונה פרטי ולא לקבלן יש פטור ממס שבח או מס שבח מופחת ? 3. האם מומלץ או חיוני להסתייע במומחה למיסוי בנוגע לחישוב מס השבח (רו"ח או עו"ד) ? תודה על התשובה המקצועית

עו"ד ואדים בליאכר

ראובן שלום, ככל ומדובר בדירת מגורים והינך עומד בתנאים הקבועים בסעיף 49(ב)5 לחוק, תהיה זכאי לפטור ממס שבח. אין רלוונטיות לזהות הקונה לעניין החבות שלך במס שבח. כמובן שתמיד מומלץ להסתייע בעו"ד שמתמחה במקרקעין ומיסוי מקרקעין.