ליאור

רכישת דירה חלופית מקבלן

שלום, יחיד רכש דירה בקבוצת רכישה (בניית הדירה טרם הסתיימה). כעת היחיד מעוניין לרכוש דירה חלופית מקבלן. 1. האם עליו למכור את הדירה הקודמת (שנרכשה מקבוצת רכישה) תוך 12 חודשים מיום שהדירה מקבלן מוכנה? 2. האם ברכישת הדירה החלופית מקבלן מס רכישה יהיה לפי דירה יחידה? 3. האם לצורך קבלת משכנתא על הדירה מקבלן ניתן לקבל מימון כמו לדירה יחידה? מכיוון שהדירה הקודמת (מקבוצת רכישה) תמכר תוך 12 חודשים מיום שהדירה מקבלן מוכנה?

עו"ד ואדים בליאכר

שלום רב, על מנת להיות זכאי חישוב מס רכישה לפי מדרגות דירה יחידה, יהיה עליך להתחייב למכור את הדירה הראשונה בתוך 12 חודשים מיום שנמסרה החזקה בדירה שרכשת מקבלן. ניתן בדרך כלל לקבל מימון זהה מהבנק. יהיה צורך לחתום על תצהיר כי בכוונתך למכור. בברכה,

ליאור

שלום, אין הבדל אם הדירה הראשונה זו דירה מוכנה שגרים בה או דירה מקבלן/קבוצת רכישה שטרם מוכנה?