חוי

חצי דירה בירושה וקניית דירה אחרת

קיבלתי חצי דירה בירושה שכרגע נמצאת בתהליך תמא/2 וכבר התחילו לבנות. בעלי ואני מכרנו בית ומעונינים לקנות דירה חדשה (חוץ מהדירה שיש לי בירושה. האם זאת נחשבת דירה שניה (שתי הדירות יהיו מוכנות בעוד שנתיים) האם אני צריכה לשלם 8% על הדירה החדשה שאני ובעלי רוצים לקנות והאם במידה ונחליט למכור אותה לאחר שתהיה מוכנה האם אני צריכה לשלם 25% מהרווח?

עו"ד ואדים בליאכר

הדירה תיחשב ליחידה לצורך מס רכישה. בכדי למכור בפטור תצטרכו להחזיק אותה 18 חודשים מיום קבלת מפתח.