איתי

מס רכישה ומס שבח במכירת דירה קיימת ורכישת דירה חדשה

שלום רב, לי ולאשתי יש 3 דירות. אחת רשומה על שמה בלבד ונרכשה בשנת 2011, אחת רשומה על שמי בלבד ונרכשה בשנת 2015 והשלישית רשומה על שנינו יחדיו ונרכשה בשנת 2016. שתי הדירות שרשומות רק על אחד מאיתנו מוגנות בהסכם ממון, ולא שולם עליהן מס רכישה בעת רכישתן. על הדירה שקנינו יחדיו שולם מס רכישה. ברצוננו למכור את דירתה של אשתי בסכום של כ-2 מיליון ש"ח ולרכוש דירה אחרת בסכום של כ-3 מיליון ש"ח. האם נצטרך לשלם מס רכישה על הדירה המיועדת? האם נצטרך לשלם מס שבח על הדירה של אשתי? תודה רבה.

עו"ד ואדים בליאכר

שלום איתי, מאחר ולאשתך יותר מדירה אחת תהיה חבות במס שבח ובמס רכישה. בברכה,

איתי

אבל על הדירה השניה כבר שולם מס רכישה