יניב

מס רכישה לבת הזוג ידועה בציבור יש דירה מלפני הקשר

שלום רב, לזוגתי דירה בבעלותה שרכשה לבדה ומממנת משכנתא בעצמה. הדירה נרכשה לפני שמיסדנו את הקשר (לא נשואים) שנינו מתגוררים בדירה כרגע ומקיימים הפרדה רכושית. ברצוני לקנות דירה נוספת שתירשם על שמי בלבד ובמימוני בלבד, ייתכן מאוד שנעבור לגור בה בהמשך. האם מס הרכישה שנדרש במקרה זה הוא לדירה יחידה בלבד ? ואין שום בעיה עם המקרה ?

עו"ד ואדים בליאכר

שלום יניב, במידה ואתם נשואים או ידועים בציבור תצטרכו לשלם על מחצית מהשווי מס רכישה לפי מדרגות של דירה שניה. בברכה, ואדים בליאכר, עו"ד.