יהודה

היטל השבחה בתוספת יח"ד עד 140 מ"ר לצורך אישי

קיבלתי אישור לתוספת יח"ד (שבס) בגג שלי רציתי לברר אם אני מתכוון לגור בדירה ולמכור את דירתי הנוכחית אני זכאי לפטור מהיטל ההשבחה

עו"ד עידן נייגר

יהודה שלום, על מנת לקבל תשובה מקיפה יותר עליך להפנות את השאלה לפורום המתאים - מיסים עירוניים. כמו כן, לא ברור משאלתך האם מדובר בדירת המגורים שלך או בדירה נוספת. ככלל, בתוספת השלישית לחוק התכנון והבניה מופיעים סעיפי פטור להיטל השבחה. אחד מהפטורים - עד 140 מ"ר ומגורים של 4 שנים לפחות בדירה הנמכרת. בכל שאלה ו/או הבהרה אשמח לעזור ולסייע.