מנהלי הפורום
היטלים עתידיים ברכישת דירה מקבלן - עזרה ממש דחופה!
אני נמצא בתהליך רכישת דירה חדשה מקבלן, אשר צפויה להיות מוכנה בעוד כשנתיים וחצי. לאחר שעורך הדין שלי עבר על חוזה הרכישה, הוא העיר את תשומת ליבי לסעיפים רבים שלא באים לטובתי אך סעיף אחד הוא ציין כתנאי להשלמת העסקה במידה והוא יוסר או ישונה. זה סעיף אשר קובע כי מחיר הדירה נקבע בהתחשב בסכום ההיטלים, האגרות, המיסים ותשלומי החובה האחרים המוטלים על הקרקע, על הבנייה או בהקשר לכך - לרבות על הגודל הדירה או על הדירה עצמה בשווי ובגובה כפי שהם בתאריך חתימת הסכם זה, ועל כן, במקרה שיועלו תשלומי החובה או יוטלו תשלומי חובה כלשהם חדשים בקשר למגרש או לבניין או לדירה, לרבות תשלומים לרמ״י (רשות מקרקעין ישראל), יחולו אלה על הקונה.... הסעיף ממשיך, אך לתמצית העניין זה אומר שהתשלומים יחולו עלי ולא על הקבלן וכל זה לאחר חתימת החוזה. כלומר, נניח והדירה עולה מיליון שקלים, יש סיכון שאני אצטרך לשלם כאשר הדירה תהיה מוכנה סכוף כסף לא ידוע במידה ויטולו היטלים כפי שרשום. כלומר, זה לקנות חתול בשק. מחיר הדירה יכול להיות מיליון ומאה או מאתיים או שלוש מאות. רציתי לדעת האם זהו סעיף קביל בחוזים של פרויקטים גדולים? הם לא מוכנים לשנות אותו ועורך הדין שלי המליץ לי לא לחתום על העסקה. רציתי לבקש את עצתכם המלומדת. האם הסעיף הזה אכן יסכן אותי?