תומר

מס שבח- העברה ללא תמורה

שלום רב, יש ברשותי 2 דירות, אני מעוניין להעביר דירה אחת על שם ילדיי כבר עכשיו ואת השנייה למכור בעוד שנה ולקנות במקומה דירה אחרת. האם אחוייב במס שבח על הדירה שאמכור בעוד שנה?? האם אחוייב במס רכישה על הדירה החדשה שאקנה במקום זאת שאמכור?

עו"ד עידן נייגר

תומר שלום, התשובה לשאלתך תלויה במועדים שבהן נרכשו הדירות. בהעברה ללא תמורה לילדך לא יהיה מס שבח. חיוב במס רכישה לא יהיה כיוון שהדירה הנרכשת תהיה דירתך היחידה ואתה מתעתד למכור את דירתך שכרגע תהפוך ליחידה (דירה חליפית). בכל שאלה ו/או הבהרה אשמח לעזור ולסייע.