אלי

מס רכישה על דירה שניה(זה מורכב..)

שלום, מתגורר בקיבוץ באיזור הדרום בהרחבה קהילתית,בניתי בית,קיבלתי טפס 4 ומשלם ארנונה. כרגע עלות הקרקע לא שולמה ( תהליך ארוך של כמה שנים מול מנהל מקרקעי ישראל). אני רוצה לקנות דירה להשקעה (700.000 שח) ושאלתי ,האם אני צריך לשלם מס רכישה של 8% ,או שהסטאטוס שתיארתי מעלה בעצם מגדיר אותי לא כבעל דירה. תודה מראש, אלי.

עו"ד עידן נייגר

אלי שלום, דירת מגורים בהתאם לחוק מיסוי מקרקעין נכנס להגדרה עם השלמת הבניה וקבלת טופס 4 (אישור אכלוס). לעיתים, אף במקרים אחרים כאשר הדירה ראויה למגורים וטרם ניתן טופס 4 ניתן להגדיר דירה כדירת מגורים. את הבירור האם ברשותך קיימת דירת מגורים או לאו עליך לעשות מול רשויות מיסוי מקרקעין באזור מגוריך. בכל שאלה ו/או הבהרה אשמח לעזור ולסייע.