אלון

שימוש בפטור במס רכישה

שלום, בהמשך לתשובתך לשאלת דורון מתאריך 14.12.2013 ברשותי דירה קיימת. שוקל לרכוש דירה חדשה מקבלן בסביבת מגורים חדשה, זמן מסירה לעוד כשנתיים. נכון לרגע זה מתכוון לעבור לדירה החדשה ( מתאימה יותר לצרכים) אך האישה חוששת לשנות סביבת מגורים (שנתיים זה מספיק זמן לנסות לשכנע). במידה ואשתמש בפטור נכה משהב"ט אך בסופו של דבר לא אגור בדירה אלא תמכר או תושכר - האם זו עבירה? מה דין המקרה הזה? תודה מראש

עו"ד מיכאל אבירם

אלון שלום. תצטרך להשיב את סכום המס שחסכתה בצירוף ריבית והצמדה.