מוש אהרוני

ריבית על פיקדון עד קבלת צו ירושה

לאחרונה מכרתי נכס בבעלות משותפת שלי ושל אימי. חלק מהתמורה הופקדה בחשבון של אימי (שבו אני אפוטרופוס), וחלק אחר נמצא בחשבון נאמנות שפתח עורך הדין. לפני כחודשיים הלכה אימי לעולמה, והבנק טוען כי אני "שקוף" בחשבון בו הייתי אפוטרופוס וכי עורך הדין "שקוף" ביחס לחשבון הנאמנות. צו ירושה יגיע בתוך מספר חודשים (אני יורש יחיד), ובינתיים מופקד הכסף בשני החשבונות הנדונים ללא כל ריבית. האם ניתן לאכוף על הבנק להעניק ריבית הוגנת עד לקבלת צו הירושה?

עו"ד גולן גדליה

מוש אהרוני שלום, ראשית אבקש לשלוח תנחומיי. החשבון ינוהל כפי שאתה ועו"ד ביקשתם מהבנק. ניתן לשלוח מכתב לבנק ולדרוש לפתוח פק"מ עד שיתקבל צו הירושה. בהצלחה, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים